Εξάχορδη Ακουστική Κιθάρα Κουρδισμένη Σε C Standard, Nashville Κούρδισμα, Πρώτη Θέση Fingerpicking, Μάθημα Συγχορδιών

You are currently viewing Εξάχορδη Ακουστική Κιθάρα Κουρδισμένη Σε C Standard, Nashville Κούρδισμα, Πρώτη Θέση Fingerpicking, Μάθημα Συγχορδιών

Γεια χαρά αγαπητοί metal heads,

Στο νέο μας μάθημα τζαμάρω με την εξάχορδη ακουστική κιθάρα μου μερικές «fingerpicking» συγχορδίες. Θα έχετε πάντα ένα πιο πλήρη ήχο όταν παίζετε μονάχα με τα δάχτυλά σας καθώς μπορεί να χτυπήσετε περισότερες χορδές ταυτόχρονα. Παρόμοια με τον τρόπο που παίζουμε μια κλασσική κιθάρα.

Επιπλέον, η χρήση του χαμηλού κουρδίσματος, 2 ολόκληρα σκαλιά χαμηλότερα από το τυπικό C κούρδισμα, παράλληλα με το «high strung» ή το Nashville κούρδισμα δημιουργεί αυτό τον αιθέριο ήχο, που είναι τόσο ξεχωριστός και δεν μπορείς να τον πετύχεις με μια απλή κιθάρα.

Επειδή το γεγονός ότι οι 4 χορδές πάνω πάνω είναι ρυθμισμένες μια οκτάβα πιο ψηλά, είναι οι πιο λεπτές χορδές μιας δωδεκάχορδης ακουστικής κιθάρας, τις οποίες κάποιοι αναφέρουν ως η δωδεκάχορδη κιθάρα του φτωχού, στην πραγματικότητα αν συνδυάσεις αυτό το Nashville κούρδισμα με μια απλή εξάχορδη ακουστική, παίρνεις τον ήχο μιας τυπικής δωδεκάχορδης κιθάρας. 

Ιδανικά, στην μίξη βάζουμε την κιθάρα με το Nashville κούρδισμα στο αριστερό ηχείο και την απλά κουρδισμένη κιθάρα στο δεξί ηχείο, και τότε έχουμε αυτή την ωραία stereo εικόνα και τον ήχο μιας δωδεκάχορδης κιθάρας. 

Οι συγχορδίες της οποίες παίζω είναι: * Asus2, Asus2/B, ( ίδια συγχορδία με πριν συν την προσθήκη μιας μπάσας B νότας) Em7, Csus2#11,  Csus2, C6sus2. Απολαύστε με αυτό τον τρόπο το παίξιμο σας. Είναι πάντα τόσο συναρπαστικό να αφήσεις την ηλεκτρική κιθάρα μερικές φορές και να τζαμάρεις με την ακουστική σου κιθάρα. Θα παίξεις πράγματα που δεν τα παίζεις συνήθως και αυτό είναι μια περιπέτεια από μόνο του. 

Τα λέμε στο επόμενο μάθημα!
Μείνετε μέταλλικοι και υγιείς!
Μάριος

* Sus σημαίνει suspended
Μία suspended συγχορδία (ή sus συγχορδία) είναι μια μουσική συγχορδία στην οποία η (major ή minor) τρίτη παραλείπεται και αντικαθίσταται με μια τέλεια τέταρτη ή λιγότερο συνηθισμένα, με μια major δεύτερη. Όταν χρησιμοποιείς δημοφιλή μουσικά σύμβολα, αυτά υποδεικνύονται με τα σύμβολα “sus4” και “sus2”.

Copyright © 2021 by THEGALLERY.GR

Αφήστε μια απάντηση